U kan zich registreren voor onze wachtlijst als u een gezinslid bent van een reeds actieve patiënt (gedomicilieerd op hetzelfde adres). Bent u doorverwezen door uw eigen tandarts naar 1 van onze specialisten, kan u een afspraak maken. Voor externe patiënten hebben we voorlopig helaas nog een patiëntenstop.

Behandelingen

Bij Dentiplus komt preventie op de eerste plaats. Verder bieden we een zeer brede waaier van behandelingen aan. Hierbij wordt er uiteraard gebruik gemaakt van de laatste nieuwe technieken en bieden we in samenspraak met u een op maat gemaakte behandelingsplan aan. Elke patiënt is immers uniek met zijn eigen noden en wensen. Topkwaliteit, daar gaan we elke keer opnieuw voor.

 

Preventieve tandheelkunde

In onze praktijk willen we eerst en vooral uw eigen tanden behouden. Voorkomen is beter dan genezen, toch?  Daarom is het van belang om regelmatig op controle te komen zodat er tijdig ingegrepen kan worden wanneer nodig. Ons team staat u graag bij om uw gebitsverzorging op punt te stellen om zo je tanden en tandvlees gezond te houden. Een stralende glimlach begint bij een goed verzorgd gebit.

Esthetische tandheelkunde

Een mooie glimlach doet wonderen. Onze tandartsenpraktijk Dentiplus heeft zich gespecialiseerd in het verfraaien van de eigen tanden. Hierbij worden uiteraard de laatste nieuwe technieken gebruikt. Een verbetering van kleur, vorm of stand kan met behulp van bleken maar ook met esthetisch vulmateriaal of porselein. Elke patiënt is hierin uniek. Daarom wordt er op een eerste consultatie alle informatie verzameld en luisteren we naar uw specifieke vraag en wensen, zodat we een op maat gemaakte oplossing voor u kunnen uitwerken.

Prothetische tandheelkunde

Verloren gegane tanden kunnen vervangen worden door een uitneembare of vaste prothese. Eveline Verhoeven, specialiste restauratieve tandheelkunde, kan voor u een indiviueel prothetisch behandelplan op stellen. Op een eerste consultatie worden alle gegevens verzameld en worden de verschillende mogelijkheden met u besproken. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing.

Kindertandheelkunde

Zijn die melktandjes al daar? Dan is het tijd voor het eerste afspraakje bij de tandarts! Op een speels pedagogische manier gebeurt het eerste contact. Hierdoor hebben de kinderen vanaf ze klein zijn een leuke vertrouwensband met de tandarts. We geven u en uw kinderen een grondige poetsinstructie voor het optimaal behoud van de tandjes. Goed poetsen is immers niet gemakkelijk. En bovendien: jong geleerd is oud gedaan.

Parodontologie

Parodontologie is de tandheelkunde die zich toespitst op het tandvlees en het bot. Een onsteking hiervan kan leiden tot algemene gezondheidsproblemen en mag dus zeker niet over het hoofd gezien worden. In onze praktijk Dentiplus is Ilya Grosjean werkzaam als parodontoloog.  Bij de algemene controle wordt steeds uw tandvlees nagekeken en indien nodig krijgt u een afspraak bij onze specialist.

Implantaten

Wanneer de volledige tand verloren is gegaan zijn er verschillende mogelijkheden om deze te vervangen. Afhankelijk van uw wensen, budget en medische situatie wordt gezocht naar de juiste oplossing. In sommige gevallen kan gekozen worden voor implantaten. Een implantaat vervangt de tandwortel waarop dan een vaste of uitneembare prothese kan gemaakt worden. Ilya Grosjean is de chirurg die in onze praktijk de implantaten plaatst. De planning hiervan gebeurt steeds in samenspraak met Eveline Verhoeven als specialiste in de prothetische tandheelkunde. Dankzij deze multidisciplinainere aanpak kan u rekenen op de hoogste kwaliteit van behandeling.

Endodontie

Een tand bestaat uit een kroon en één of meerdere tandwortels. Indien er een ontsteking ontstaat ter hoogte van de zenuw of de tandwortels dient een endodontische (of wortelkanaal-)behandeling te gebeuren. De kanalen worden zorgvuldig ontsmet en hermetisch opgevuld zodat de ontsteking verdwijnt. Eenvoudige wortelkanaalbehandelingen gebeuren bij de algemene tandartsen in de praktijk. Indien de behandeling complexer is, zal dit behandeld worden door Frederik Curvers. Frederik heeft een extra opleiding in de endodontie van 3 jaar gedaan aan de KULeuven en zorgt met behulp van een microscoop dat zelfs de moeilijkere behandelingen tot een goed eind worden gebracht.

Orthodontie

Orthodontie is een afzonderlijke specialisatie die de tanden mooi recht zet. Welke tiener heeft momenteel geen blokjes of beugel? Ook op latere leeftijd is dit echter ook mogelijk. Onze tandartsenpraktijk Dentiplus werkt nauw samen met erkende specialisten in de streek.